Zoals u inmiddels weet is BoekeenPianist het bureau als het gaat om pianomuziek. Door de vele vraag naar bekende pianisten en om u nog beter van dienst te kunnen zijn hebben wij besloten om ook beroemde pianisten aan ons aanbod toe te voegen. We zijn erg trots dat we kunnen mededelen dan de eerste beroemde pianist in ons bestand niet de minste is, integendeel… Niemand minder dan Rob van Bavel zal ons team gaan versterken!

Speelt Rob van Bavel binnenkort op uw vleugel? Houd de website in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief om van de laatste ontwikkelingen, nieuwe artiesten en speciale aanbiedingen op de hoogte te blijven.

Biografie Rob van Bavel

Als tienjarige weet Rob van Bavel (Breda, 16 januari 1965) zeker dat hij, net als zijn vader, klassiek pianist wil worden. Echter kiest hij voor de jazz, die voor hem altijd moet swingen, in de geest van voorbeelden als Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett.

Meteen na zijn cum laude afstuderen aan het Rotterdams conservatorium stijgt zijn bekendheid snel door het winnen van internationale prijzen en zijn optredens met tal van groepen. Eind jaren tachtig is Rob van Bavel de primus inter pares van de jonge Nederlandse jazzpianisten. Hij werkt met eigen bands: duo, trio, kwartet, kwintet, sextet, octet en zelfs een veertien man sterke big band.

In de loop der jaren speelt hij in de groepen van onder anderen Ben van den Dungen & Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Ad Colen, Carolyn Breuer, Tineke Postma en Rik Mol. Hij geeft overal ter wereld concerten, van Amerika tot China, Japan, Zuid-Korea en Indonesië, en in heel Europa. Rob van Bavel maakt ook naam als componist. Daarbij toont hij zich toegankelijk voor invloeden uit andere stijlen en muzieksoorten, maar zijn wortels liggen toch in de Amerikaanse Swing en Bop.
(Biografie: www.muziekencyclopedie.nl)