De pianisten van BoekeenPianist

BoekeenPianist is het meest gekozen advies en organisatie muziekbureau van de Benelux als het gaat om pianisten en pianomuziek. Doordat wij jaren ervaring hebben in de entertainment en uitvaartbranche weten wij dat “een verkeerde muziekkeuze” op een drama uit kan lopen. De pianisten die werken voor BoekeenPianist zijn stuk voor stuk professionele musici welke uitvoerig gescreend zijn op vakkundigheid. Echter heeft elke pianist zijn of haar eigen specialiteit. Wanneer u een pianist boekt dan kunt u er van op aan dat zij de muziek spelen die u graag wilt horen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Sander Tournier
Sander TournierPianist / eigenaar BoekeenPianist
Sander is naast zijn jarenlange werkzaamheden voor C. Bechstein Pianofortefabrik AG. als adviseur nu actief als pianist, toetsenist, componist en arrangeur. Op het moment treedt hij op met Sonny’s Inc., Lange Frans, Jeroen van der Boom, René Froger, Xander de Buisonje, Edsilia Rombley en Berget Lewis. Sander heeft zijn studie gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, het Hilversums Conservatorium en is aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam afgestudeerd. Naast BoekeenPianist is Sander ook begonnen met www.pianolesdrechtsteden.nl
Sebastiaan van Bavel
Sebastiaan van BavelPianist / Componist
Pianist/componist Sebastiaan van Bavel schrijft in 2008 het Prinses Christina Concours in de categorie Jazz op zijn naam, drie jaar later wint hij het concours in de categorie Klassiek. In van Bavels muziek is overduidelijk zijn liefde voor beide genres terug te horen. Zijn indrukwekkende pianospel laat hij optimaal tot zijn recht komen in composities die wat betreft structuur meer weg hebben van een klassieke symfonie dan van een jazz-standard.
Michiel Buursen
Michiel BuursenPianist / Componist
Pianist, componist en toetsenist Michiel Buursen studeerde als “jongste student ooit” af op 21-jarige leeftijd aan het Hilversums Conservatorium. In 1995 won hij voor zijn remake van Gershwin’s Porgy & Bess de Perspectief reisprijs. Hij speelt o.a. met Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Sister Sledge, Mark Murphy, Deborah Brown, Mathilde Santing, Edwin Rutten en Ernst Daniel Smid. Ook begeleide hij diverse Nederlandse artiesten waaronder Lee Towers en Anita Meijer. Michiel speelt al jaren op de meest uiteenlopende evenementen.
Stijn Loeve
Stijn LoevePianist
Stijn Loeve is geboren in 1997 en woont in Gouda. Hij speelt piano vanaf zijn 9e jaar. Stijn heeft gestudeerd voor Muzikant/Producer en speelt verschillende stijlen variërend van pop tot jazz. Stijn heeft ervaring met privé – en huisconcerten, lounge- optredens maar heeft ook zijn sporen verdiend op grotere podia in verschillende theaters in Nederland.
Maycke
MayckePianist / Vocalist
Maycke is naast pianist ook een buitengewoon goede zangeres. In het najaar van 2007 zond SBS 6 het tweede seizoen van het televisieprogramma “So You Wanna Be a Popstar” uit. Maycke drong door tot de laatste tien en wist op 27 oktober de finale te winnen. Haar eerste single “Don’t look for me” kwam meteen na de finale uit en die behaalde de vijfde plaats in de Nederlandse Top 40 en een tweede plaats in de Single Top 100. In 2013 kwam haar album uit, waaraan ze met producers Mike Blake & Mike Shannon twee jaar heeft gewerkt. Tegelijk verschenen de videoclips ‘You Can’t Have Everything’ en ‘Burning Bridges’, die in onder andere New York, Los Angeles en Londen werden opgenomen.

Anna Yedigaryan
Anna YedigaryanPianist / Docent
Op haar 16e ging Anna studeren aan het Yerevan State Conservatory. Ze verscheen regelmatig op de grote podia in Armenië. Op 20-jarige leeftijd slaagt Anna cum laude aan het Armeense conservatorium met Mastertitel. Maar ondanks haar afgeronde muzikale opleiding voelt Anna de behoefte om zich verder te ontwikkelen. Ze haalt haar 2e diploma op het Conservatorium van Amsterdam bij de Russische pianist en docent Mila Baslawskaya.
Rob van Bavel
Rob van BavelPianist / Componist
Rob van Bavel studeerde in 1987 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium met de hoogste mogelijke aantekening. Hij won verschillende prijzen, o.a. de tweede prijs bij de eerste “The Thelonious Monk Jazzpiano Competition” (Washington D.C.), als solist in Duitsland/België, de Wessel Ilcken Prijs in Nederland en de Nederlandse Edison voor de cd “Rob van Bavel trio”. Als sideman en als leider bracht Rob meer dan 100 cd’s uit. Hij toerde overal in Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesië, Zuid-Korea en Siberië, speelde regelmatig met o.a. Randy Brecker, Johnny Griffin, Woody Shaw, Gary Willis en gaf verschillende masterclasses in onder meer Zuid-Korea, Liechtenstein, Spanje en Nederland.
Jaap Stork
Jaap StorkPianist / Organist
Jaap Stork studeerde piano en orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Op beide instrumenten heeft Jaap een omvangrijke concertante praktijk als solist opge­bouwd. Ook verwierf hij naam als begeleider en als improvisator. Voor zijn verdiensten voor de kerkmuziek en het muzikale leven in de Haarlemse regio werd Jaap Stork in 2012 gehonoreerd met een Koninklijke onderscheiding.
Jurgen van der Poel
Jurgen van der PoelPianist
The Good Mood Pianist Jurgen van der Poel speelt piano met passie en zorgt altijd voor de juiste sfeer. Graag speelt hij ook voor u en uw gasten de sterren van de hemel.
Het repertoire heeft een hoog ‘sublime FM gehalte’ en loopt uiteen van Stevie Wonder tot Jessie J., van Michael Bublé tot Michael Jackson, van Pharell Williams tot Elton John en sluit goed aan bij een brede doelgroep. Lekker om naar te luisteren, maar waarbij je ook met elkaar kunt praten.
Het volume wordt altijd aangepast aan het gezelschap en het moment. Zijn muziek is er voor u en uw gasten en niet anders om.
Jean van Vugt
Jean van VugtPianist / Componist
Jean van Vugt studeerde piano aan het Conservatorium te Utrecht. In 2002 heeft hij het New Venture Trio opgericht bestaande uit fluit, viool en piano. Hiermee voert hij zijn eigen muziek in combinatie met klassieke muziek uit. In 2007 won hij met zijn compositie “Her first waltz” de Koninklijke Compositie Wedstrijd die was uitgeschreven ter ere van de geboorte van prinses Ariane. Tijdens de doopplechtigheid van prinses Ariane heeft Jean met het New Venture Trio deze compositie uitgevoerd. Deze gebeurtenis werd live op de televisie uitgezonden.